Kategorije

Uvod v analni seks

Uvod v analni seks

Analni seks je za marsikoga sila neprijetna tema. Marsikdo ga povezuje s homoseksualnostjo, izprijenostjo in neizmerno bolečino, ki naj bi bila povezana z njegovim prakticiranjem. Po tem ni prav nobene potrebe, saj je lahko analni seks z le nekaj priprave odlična erotična izkušnja, ki je ne boste preizkusili le enkrat, temveč večkrat, to pa boste najlažje dosegli z upoštevanjem spodnjih nasvetov.

1. Ne poskušajte, če vam ni do tega.

Med »o misli na klistiranje vsekakor ne fantaziram, vendar bi partnerju rada spodnesla tla pod nogami« in »raje bi umrla kot poskusila analni seks, vendar bom že potrpela, ker si on tega res želi« je precej velika razlika. Če ste v zdravem in ljubečem razmerju, bi to morda rade volje storili za svojega partnerja. Morda pa tudi ne. Ne glede na vaš odgovor, vztrajajte pri svoji odločitvi in mu jasno povejte, če si analnega seksa ne želite. V primeru, da vas kljub temu še kar sili v to, pa mu lahko morda predlagate, da boste poskusili šele, ko ga lahko analno zadovoljite tudi vi.

2. Kondom je vedno prava izbira. Da, tudi, če ste v razmerju s stalnim partnerjem.

Kondomi preprečujejo širjenje bakterij iz črevesja na druge dele telesa (še posebno, če se takoj za analnim lotite vaginalnega ali oralnega seksa), zato njihova uporaba ni le priporočljiva, temveč obvezna. Uporaba istega kondoma pri menjavi vrste seksa, npr. z vaginalnega na analnega ali oralnega, je strogo prepovedana!

3. Ustrezen lubrikant je pri analnem seksu še bolj pomemben kot pri vaginalnem.

Ste morda slišali, da uporaba prevelike količine lubrikanta zmanjša tesnost anusa, zato analni seks z njim za moškega ni tako prijeten? To vsekakor ne drži. Pri analnem seksu takšna stvar, kot je npr. preveč lubrikanta, sploh ne obstaja, saj veliko lubrikanta pripelje do veliko prijetnejše in bolj gladke penetracije.

4. Posezite po gostem lubrikantu.

Lubrikanti na silikonski osnovi so precej zoprni za uporabo, saj lahko razkrojijo površino kondoma, oljne je težko sprati, užitni pa so običajno precej lepljivi. Odlična rešitev so tako lubrikanti na vodni osnovi, ki so prijazni do kondomov, hkrati pa lepo drsijo, vendar pa priporočamo uporabo gostih, saj se bodo redkejši izjemno hitro sprali oziroma obrabili.

5. Vstavitev glavice je najbolj boleča, ker je to najširši del penisa.

Ko bo glavica penisa enkrat v anusu, bo vse postalo le še boljše. Se spomnite kako boleč je bil za nekatere prvi vaginalni seks? Lahko vas potolažimo, da je pri analnem enako: nekatere na začetku boli, druge pa ne, vendar pa se prav vsi postopoma privadijo na občutja, ki spremljajo analni seks in v njem začnejo uživati.

6. PC mišico sprostite kolikor se le da.

Sproščanje in stiskanje pubo-kokcigealne mišice (PC) je za anus, kar je izvajanje keglovih vaj za nožnico. Osredotočite se torej na PC mišico in jo stiskajte ter sproščajte kot da bi želeli zadržati ali odvesti blato. Brez skrbi, najverjetneje ga ne boste…

7. Vmes se vam bo zdelo kot da izločate, vendar ne boste.

Eden izmed največjih strahov analnega seksa je, da bi med njim sami od sebe začeli izločati blato. Brez skrbi, do tega ne bo prišlo. Je pa vsekakor možno, da se med analnim seksom na kondomu znajde nekaj blata, vendar pa se boste temu zlahka izognili, če se prej klistirate s pomočjo temu namenjene klistirne naprave, ki jo prodajajo v skoraj vsaki erotični trgovini.

8. Ležite na trebuhu, namestite se po pasje ali po misijonarsko; možno je vse.

Med analnim seksom lahko ležite na trebuhu, se namestite po pasje ali po misijonarsko: to je tudi vrstni red položajev, razporejenih od najbolj in najmanj prijetnega za analni seks. V določenih drugih položajih lahko namreč pride do raztrganin anusa, zato se vsaj v nekaj začetnih udejstvovanjih analnega seksa nagibajte k prakticiranju omenjenih treh. Ti dopuščajo tudi večje možnosti klitoralne stimulacije in so hkrati odlične za začetnike, ki se bojijo, da bi ranili partnerja ali niso prepričani kako se analnega seksa sploh lotiti.

9. Po analnem seksu je priporočljiv obisk stranišča.

Tako kot pri vaginalnem seksu, pri katerem je v izogib okužbam urinarnega trakta dobro čimprej urinirati, je tudi po analnem seksu priporočljiva uporaba stranišča. Poleg tega se vam bo tako in tako verjetno zdelo, da je to potrebno, saj ste z analnim seksom svoja vrata odprli razveseljujočim zadnjičnim krčem. Ne glede na to kdo vas skuša prepričati v nasprotno, je pri tem pomembno, da se zavedate, da to NISO prdci, temveč neprostovoljni izpusti zraka, ki so popolnoma naraven odziv telesa na nenadno razširitev zadnjične odprtine, ki ji sledi počasno vračanje mišic nazaj na svoje mesto. Običajno trajajo le nekaj ur, nato pa se situacija povrne v prvotno stanje, tako da vam ni potrebno skrbeti po nepotrebnem.

10. Če analni seks po prvem poskusu naravnost prezirate, ga v prihodnje ne skušajte prakticirati.

Nikakor ne dopustite, da preden končno sklenete, da analni seks vsekakor ni za vas, mine več poskusov. Če ga sovražite po prvem poskusu, ga pač sovražite in prepričani smo, da vam analni seks ne bo postal kar naenkrat všeč. Večina žensk ga sprejme kot normalen del spolnosti, vendar pa je le redko njihova najbolj priljubljena erotična aktivnost. Morda lahko z njim poskusite ob posebnih priložnostih kot so novoletni prazniki, obletnica ali rojstni dan. Kar pogumno!

Izdelek je bil uspešno dodan v primerjalnik!