Kategorije

Bondage ali sladki užitki bolečine

Bondage ali sladki užitki bolečine

Kaj je bondage in kako deluje?

Preprosta definicija s katero najlažje opišemo bondage oz. prevezovanje je omejitev gibov posameznika. Najpomembnejši vidik prevezovanja je zaupanje, saj je eden izmed partnerjev zvezan, posledično pa tudi zelo ranljiv. Partnerja, ki se lotita bondage igric, si morata zato popolnoma zaupati, sicer je bolje, da kar takoj opustita tovrstne igrice. Aktiven oz. vrhnji partner ne sme igric nikoli izkoriščati le za potešitev svojih spolnih fantazij, temveč mora pri tem misliti tudi na zadovoljitev pasivnega oz. spodnjega partnerja.

V čem je čar bondage igric?

Ljudje, ki so jim všeč bondage igrice, so daleč od tega, da bi bili izprijenci ali spolni prestopniki. Pasivni partnerji se počutijo veliko bolj sproščeni, če so zvezani, saj jim tako ni potrebno neprestano skrbeti kako bodo zadovoljili partnerja, temveč se lahko osredotočijo nase. Drugim je prevezovanje in privezovanje všeč, ker v njih zaneti naval adrenalina, uporaba preveze za oči pa izostri druge čute v telesu. Ravno nasprotno pa aktivni partnerji pridobijo močan občutek moči in nadvlade nad pasivnim partnerjem, kar je prav tako izredno vzburljivo, tako da lahko iz bondage igric oba partnerja potegneta različne, vendar močne prednosti.

Bondage ideje za prvič

V bondage igrice se ni potrebno vreči s polno močjo in takoj začeti s tehniko shibari. Začnita počasi, skupaj ugotavljata kaj vama je všeč in počasi odkrivajta nove stvari.

Za začetek lahko poskusita z naslednjim:

1. Izmenično se prevezujta s svilenim šalom in podobnim ter menjajta položaj aktivnega in pasivnega partnerja.
2. Pasivnega partnerja zvežite z nečim kar se zlahka strga, npr. s papirnatim trakom ali zelo tanko verigo, saj mu boste tako omogočili, da v položaju ostane le toliko časa kolikor si sam želi.
3. Med spolnim odnosom, masažo ali poljubljanjem uporabita prevezo za oči.
4. Mehke lisice za zapestja, ki so obrobljene z mehkim plišem, umetnim krznom ali drugo mehko tkanino preprečujejo odrgnine in premočan stisk zapestja, zato so kot nalašč za začetnike. Kako poskrbeti za varnost? Med igranjem bondage igric je potrebno poskrbeti za celo vrsto varnostnih ukrepov. Če se kateremukoli iz udeleženih partnerjev zdi, da določena aktivnost preprosto ni zanj, se ji izognite in poskusite nekaj drugega, predvsem pa upoštevajte spodnje nasvete.
5. V bondage se NIKOLI ne spuščajte s partnerjem, ki ga ste ga ravno spoznali, saj ne veste, če je vreden zaupanja, pa čeprav se zdi še tako očarljiv.
6. Nikoli ne pustite, da bi vas partner prepričeval ali silil v katerokoli spolno dejavnost, ki si je ne želite. Popolnoma normalno je, da rečete NE. Ljubeč partner vas bo razumel.
7. O igricah, ki se jih nameravate lotiti, se pogovorita vnaprej in se natančno dogovorita kaj se vama pri njih zdi dopustno in kaj ne.
8. Dogovorjena pravila in omejitve so sveta in se jih med igricami ne sme kršiti.
9. Pred začetkom igric določita varno besedo s pomočjo katere bosta lahko kadarkoli v hipu prekinila dogajanje. Najpogosteje se uporablja beseda »dovolj« ali »nehaj«, ki jo izreže pasivni partner, aktivni partner pa mora takrat TAKOJ prekiniti s svojimi dejanji.
10. Okoli vratu partnerja NIKOLI ne zavezujte stvari, razen, če je to temu namenjena ovratnica, saj lahko sicer poškodujete kožo partnerja ali celo povzročite zadušitev. Prav tako si tudi čepe za uste ali gag balle raje pustite za kasneje, ko boste v bondage sferi pridobili več izkušenj.
11. Pasivnega partnerja nikoli ne puščajte samega. Aktivni partner mora poskrbeti, da je pasivnemu udobno, lahko normalno diha in nič ne omejuje kroženja njegove krvi.
12. Bondage igric se ne lotevajte na odročnih krajih, saj bo v primeru, da se aktivnemu partnerju slučajno pripeti nesreča, pasivni partner popolnoma nezmožen priklicati pomoč.
13. Če se bondage igric lotevate prvič, ne začnite z zapletenimi pripomočki, ki jih ne znate dobro uporabljati. Namenjeni so izkušenim uporabnikom in jih je potrebno uporabljati z dodatno mero previdnosti, zato si prej naberite dovolj izkušenj.
14. Ne pozabite na pravila varnega seksa. Pri penetrativnem seksu uporabita kondom. Alkoholu in drogam se popolnoma izognite in ne pozabite, da mora biti varnost vedno na prvem mestu.

Izdelek je bil uspešno dodan v primerjalnik!