Kategorije

Erotične igračke: vrste, uporaba in namen

Erotične igračke: vrste, uporaba in namen

Erotične igračke so predmeti ali naprave, ki so namenjene potešitvi spolne sle. Običajno so oblikovani kot genitalije, saj tako ob uporabi s svojim videzom še dodatno stimulirajo uporabnika, ki si tako lažje zamišlja pravi seks. Erotične igračke se mnogokrat imenujejo tudi seks igračke, igračke za odrasle, erotični pripomočki ali seks pripomočki, prodajajo pa se v erotičnih trgovinah oz. seks shopih.

Sam izraz »erotična igračka« se lahko nanaša tudi na BDSM (Bondage, Dominance, Sadism in Masochism) sekcijo, ki vključuje pripomočke za privezovanje in prevezovanje, pa tudi seks pohištvo, gugalnice in podobno, vendar pa izraz ne zajema kontracepcije, pornografije in kondomov. Med najbolj pogoste seks igračke spadajo dildo, vibrator, vaginalne kroglice, masturbator in analni čep.

Dildo in penis

Dildo/penis je nevibracijska naprava, namenjena spolni stimulaciji vagine in/ali anusa. Dildi in penisi so običajno narejeni iz silikonske gume, vendar pa so čedalje pogosteje narejeni tudi iz kovine ali stekla. Po obliki običajno spominjajo na falus, saj tako ob uporabi omogočajo boljši približek resničnemu seksu, nekateri pa imajo na spodnjem delu tudi vakuumski prisesek, ki omogoča pritrditev na različne ravne površine in prostoročno uporabo. Med seboj se razlikujejo samo po obliki in barvi: medtem ko so penisi običajno kožne barve in karseda podobni moškemu falusu, so dildi sicer še vedno falične oblike, vendar pa so pogosto bolj nenavadnih barv in malce bolj neobičajnih oblik. Med najbolj pogoste vrste dildov spadajo kovinski in stekleni, med penise pa običajni in dvojni.

Vibrator

Vibrator je vibracijska naprava, namenjena stimulaciji telesa. Med seboj se razlikujejo po velikosti, materialu, obliki in namenu uporabe (notranja ali zunanja). Nekateri vibratorji so falične oblike, zaradi česar omogočajo odlično notranjo stimulacijo, medtem ko imajo manjši vibratorji na zgornjem delu pogosto fleksibilen nastavek, ki se ga lahko uporablja tudi za klitoralno draženje. Čeprav se velikost vibratorjev med seboj razlikuje, pa se ta običajno giblje med 12 in 18 cm v dolžino in 2 do 5 cm v širino, saj se ravno v tem razponu giblje tudi povprečna velikost penisa. Med najbolj pogoste vrste vibratorjev spadajo klasični, rabbit, analni, dvojni, realistični, stekleni, manjši in vibratorji G-točke.

Vaginalne kroglice

Vaginalne, pogosto poznane tudi kot kitajske, japonske ali Ben Wa kroglice so lahko enojne ali dvojne, vibracijske ali nevibracijske kroglice, običajno nanizane na vrvici z izvlečnim delom v obliki manjšega ročaja. Pogosto so narejene iz medicinskega silikona, plastike ali kovine (za naprednejše uporabnike), ki lepo polzi v in iz telesa. Uporabljajo se za utrditev mišic medeničnega dna in večjo čvrstost in tesnost nožnice, ki se jo lahko doseže s pomočjo izvajanja keglovih vaj. Čeprav so se kroglice v preteklosti uporabljale predvsem po porodu, ko so omenjene mišice pogosto zelo ohlapne, pa se dandanes zanje čedalje več žensk odloča, ker redno izvajanje vaj pripelje do boljših orgazmov, hkrati pa preprečuje tudi urinarno inkontinenco. Večja različica vaginalnih kroglic so vibracijski jajčki, ki pa so nekoliko bolj specifični, pri njihovi uporabi pa je prav tako kot pri kroglicah potrebno nanesti radodarno mero lubrikanta na vodni osnovi, ki izjemno olajša njihovo uporabo.

Masturbator


Moški masturbatorji, poznani tudi kot umetne vagine ali žepne mucke, so tube ali ozki vložki, narejeni iz mehkih materialov, ki so po videzu in otipu podobni pravi koži. Med uporabo se jih običajno drži v rokah, saj lahko tako med penetracijo vanje s stiskanjem oziroma popuščanjem zunanjega dela z oprijemom rok krepimo ali omilimo moč stimulacije. Masturbatorji so različnih oblik. Lahko so podobni vulvam, anusom, ustom ali pa so le običajne okrogle odprtine. Nekateri masturbatorji so namenjeni le enkratni uporabi, večino izmed njih pa lahko operemo z nekaj vode ali čistilcem igrač ter tako poskrbimo tudi za antibakterijsko zaščito, kasneje pa pripomoček osušimo na prostem zraku. Nekateri masturbatorji so celo vibracijski ter tako ob uporabi zagotavljajo dodatno stimulacijo, vendar pa je potrebno biti pri njihovem čiščenju še bolj pozoren, saj večina izmed njih ni vodoodpornih.

Analni čep


Analni čep je povečini stožčasto oblikovan erotični pripomoček, ki se vstavi v anus. Njegov zgornji del je običajno oblikovan kot zaobljena konica, ki se širi proti spodnjemu delu in tako omogoča postopno vstavitev pripomočka. Ker se anus po naravni poti ne lubricira sam, je potrebno za preprečitev morebitnih raztrganin (tudi mikro) uporabiti lubrikant. Pri uporabi analnih igračk, lahko hitro pride do nesreče, saj so rektalne mišice tako močne, da zlahka vsrkajo »tujek« in erotični pripomoček porinejo vse do črevesja. V izogib takšnim pripetljajem, ima večina analnih igračk na spodnjem delu širši ročaj ali trdno vrvico, ki omogoča preprosto izvleko in vstavitev. Ker je analni del že sam po sebi precej občutljiv del telesa in prvotno namenjen drugačni funkciji, je pred vstavitvijo analnega čepa priporočljivo klistiranje.

Izdelek je bil uspešno dodan v primerjalnik!